Besiendershuis - Steenstraat 26 - NL 6511TV Nijmegen - info@besiendershuis.com


Agenda

 • Open Monumentendag. Zondag 15 september van 11 t/m 17 uur. Toegang gratis

 • Buitententoonstelling Frontlijnen. Van 16 t/m 30 september. Opening Dinsdag 17 september, 17 uur. Op Waalkade ter hoogte van het Besiendershuis. Toegang gratis

 • Theatervoorstelling OCCULT. 19, 20, 27, 28 september, 5, 17, 18, 18 oktober

 • Nijmeegse Kunstnacht. ‘Cultuur op de Campus @ Besiendershuis’. Zaterdag 21 september van 20 uur tot 01 uur

 • Concert OpMaat. Pianoconcert Yuqi Han, in de Goede Herderkerk Neerbosch. Zondag 29 september, 15 uur

 • Young Art Weekend. Expoplu @ Besiendershuis.1 t/m 3 November

Voor meer informatie over deze agenda en eventuele tickets: scroll naar beneden.


william caine vliegenier.jpg

zien affiche.jpg


Yuqi_Han_vleugel.pngDE NACHT VAN DE ZACHTE LANDING: Maan-mania in het Besiendershuis

Nacht van de zachte landing 20 juli 2019.jpg

Kalinka Kreukelzone - Vakantiepark.jpg

Samen met theatercollectief Een schone dood presenteren we:
Oranje in oorlogstijd: Operatie Musch


5 mei: Vrijheidsmaaltijd in het Besiendershuis 
MUZIEK, LEZINGEN EN ONTBIJT TIJDENS INSPIREREND PROGRAMMA IN HET BESIENDERSHUIS OP 5 MEI, BEVRIJDINGSDAGSUFFERING MATTERS IN DE STEVENSKERK OP 25 OKTOBER 2018

Pijn als universeel thema. Dat was de insteek van een avond getiteld Suffering Matters in de Stevenskerk in Nijmegen op donderdag 25 oktober 2018 waarbij diverse sprekers hun eigen kijk gaven op een algemeen, maar allesbehalve gemakkelijk onderwerp.  Het kleinste Boekenweekboek
van Ilona Verhoeven


Ça Suffit!
elitair, onsmakelijk en voor slechts weinigen toegankelijkStille Kracht
Van Nijmegen Eendracht Combinatie


Requiem voor Nijmegen
Het Levenswerk van Ben LudererPG-logo-zw-750x268px.jpg


Archief 2010-2016


2016

Jaarverslag 2016


Expo Besiendershuis + Rivier de Waal  Een tentoonstelling met historische filmbeelden, kaaisjouwerswandelingen en een verhalenbank over het leven rondom de Waal nu én in het verleden. In samenwerking met schipperszoon en schrijver Frank Anthonie van Alphen.

Expo Besiendershuis + Rivier de Waal

Een tentoonstelling met historische filmbeelden, kaaisjouwerswandelingen en een verhalenbank over het leven rondom de Waal nu én in het verleden. In samenwerking met schipperszoon en schrijver Frank Anthonie van Alphen.

SPOEKIE  Besiendershuis, nachtburgemeester Angela Verkuijlen, regisseurEva Timmermans, Great Things en TOURtoDO produceerden SPOEKIE. Een mulitmediale voorstelling die een aangrijpende episode uit de Nijmeegse geschiedenis verbeeldt en die je meesleept in de duistere ziel van het magische en spookachtige Besiendershuis.

SPOEKIE

Besiendershuis, nachtburgemeester Angela Verkuijlen, regisseurEva Timmermans, Great Things en TOURtoDO produceerden SPOEKIE. Een mulitmediale voorstelling die een aangrijpende episode uit de Nijmeegse geschiedenis verbeeldt en die je meesleept in de duistere ziel van het magische en spookachtige Besiendershuis.

Verhalenbank  De Verhalenbank is opgezet om een oor te zijn voor herinneringen aan de kleurrijke Nijmeegse benedenstad.

Verhalenbank

De Verhalenbank is opgezet om een oor te zijn voor herinneringen aan de kleurrijke Nijmeegse benedenstad.

#WIJZIJNOOKNIJMEGEN  'WIJ ZIJN OOK NIJMEGEN' van Sanne Willemsen (samen met mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid), wil stigma’s rond psychiatrie bespreekbaar maken. 91 MUPI's en een huis-aan-huiskrant bezorgd bij 51.000 huishoudens 'slingerden' krachtige en ontroerende fotoportretten de stad in.

#WIJZIJNOOKNIJMEGEN

'WIJ ZIJN OOK NIJMEGEN' van Sanne Willemsen (samen met mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid), wil stigma’s rond psychiatrie bespreekbaar maken. 91 MUPI's en een huis-aan-huiskrant bezorgd bij 51.000 huishoudens 'slingerden' krachtige en ontroerende fotoportretten de stad in.

Buddy Wakefield  Buddy Wakefield, ‘spoken word legende’, werd reeds drie keer wereldkampioen Poetry Slam en verbleef twee maanden in het Besiendershuis.

Buddy Wakefield

Buddy Wakefield, ‘spoken word legende’, werd reeds drie keer wereldkampioen Poetry Slam en verbleef twee maanden in het Besiendershuis.

Kaaisjouwerswandelingen - Frank Antonie van Alphen  Strooptocht langs het keiharde leven in de vooroorlogse Benedenstad onder bezielende leiding van Frank Antonie van Alphen.

Kaaisjouwerswandelingen - Frank Antonie van Alphen

Strooptocht langs het keiharde leven in de vooroorlogse Benedenstad onder bezielende leiding van Frank Antonie van Alphen.


2015

Jaap Scheeren - This spot might mean shit to you but is the world to me  Fotoproject op 91 lichtreclamezuilen in Nijmegen. Jaap Scheeren komt oorspronkelijk uit Nijmegen, en heeft, gevoed door zijn herinneringen én de geschiedenis van Nijmegen, een serie stadsportretten gemaakt.

Jaap Scheeren - This spot might mean shit to you but is the world to me

Fotoproject op 91 lichtreclamezuilen in Nijmegen. Jaap Scheeren komt oorspronkelijk uit Nijmegen, en heeft, gevoed door zijn herinneringen én de geschiedenis van Nijmegen, een serie stadsportretten gemaakt.

Risk Hazekamp & Tania Witte - Probeer andere zoektermen  Het project Probeer Andere Zoektermen gaat om het verbeelden van verschillende mogelijkheden om anders (vrijdenkend, queer, afwijkend) te leven buiten een grootstedelijke omgeving.

Risk Hazekamp & Tania Witte - Probeer andere zoektermen

Het project Probeer Andere Zoektermen gaat om het verbeelden van verschillende mogelijkheden om anders (vrijdenkend, queer, afwijkend) te leven buiten een grootstedelijke omgeving.

Miniconcerten tijdens Vierdaagse  Intieme concerten/interviews in het Besiendershuis tijden de Vierdaagsefeesten, in samenwerking met de Gelderlander.

Miniconcerten tijdens Vierdaagse

Intieme concerten/interviews in het Besiendershuis tijden de Vierdaagsefeesten, in samenwerking met de Gelderlander.

Drooghaven - Fabrikaat + Lemtekracht + Besiendershuis  De doelstelling van het plan DROOGHAVEN is het verbeteren van de kwaliteit van de Waalkade door middel van een tijdelijke interventie.

Drooghaven - Fabrikaat + Lemtekracht + Besiendershuis

De doelstelling van het plan DROOGHAVEN is het verbeteren van de kwaliteit van de Waalkade door middel van een tijdelijke interventie.

Sanne Willemsen - Inscience Filmfestival  Kort samenwerkingsproject van kunstenaar /fotograaf Sanne Willemsen met dr. Anne Speckens, hoogleraar psychiatrie Radboud UMC en RU.

Sanne Willemsen - Inscience Filmfestival

Kort samenwerkingsproject van kunstenaar /fotograaf Sanne Willemsen met dr. Anne Speckens, hoogleraar psychiatrie Radboud UMC en RU.


2014

Goshort International Shortfilmfestival + Pohjankonna Oy  Fins filmcollectief gebruikt wetenschappelijke visualisatiedata in innovatieve animatie en filmtechnieken. Het wordt de start van een groots filmproject, dat wordt voltooid in 2015.

Goshort International Shortfilmfestival + Pohjankonna Oy

Fins filmcollectief gebruikt wetenschappelijke visualisatiedata in innovatieve animatie en filmtechnieken. Het wordt de start van een groots filmproject, dat wordt voltooid in 2015.

Stichting Orgelkring + Oddstream + Glowarp  Een eeuwenoud orgel gaat samenwerking aan met hedendaagse digitale projectietechnieken in een avondvullend concert.

Stichting Orgelkring + Oddstream + Glowarp

Een eeuwenoud orgel gaat samenwerking aan met hedendaagse digitale projectietechnieken in een avondvullend concert.

Kunstnacht 2014 + Vasimzo  Besiendershuis en Vasimzo presenteren tijdens de Kunstnacht een programma waar kunst en muziek samenkomen in een bijzondere omgeving

Kunstnacht 2014 + Vasimzo

Besiendershuis en Vasimzo presenteren tijdens de Kunstnacht een programma waar kunst en muziek samenkomen in een bijzondere omgeving

Theatraal am Waal 2014  Theater gezelschap Gore Maan, speelt Zwarte Zon.

Theatraal am Waal 2014

Theater gezelschap Gore Maan, speelt Zwarte Zon.

Paul Roncken + Valkhofkwartier  Intensieve omgevingsstudie met verfrissende aanbevelingen voor aanpak Valkhofkwartier o.l.v. Paul Roncken.

Paul Roncken + Valkhofkwartier

Intensieve omgevingsstudie met verfrissende aanbevelingen voor aanpak Valkhofkwartier o.l.v. Paul Roncken.

Miniconcerten Zomerfeesten 2014  Intieme concerten/interviews in het Besiendershuis tijden de Vierdaagsefeesten, in samenwerking met de Gelderlander.

Miniconcerten Zomerfeesten 2014

Intieme concerten/interviews in het Besiendershuis tijden de Vierdaagsefeesten, in samenwerking met de Gelderlander.


2013

Straight Flow Happening  Feest/happening in de Lindenberg met het beste uit 3 jaar Besiendershuis. Gepresenteerd door Thomas Verbogt.

Straight Flow Happening

Feest/happening in de Lindenberg met het beste uit 3 jaar Besiendershuis. Gepresenteerd door Thomas Verbogt.

Zevenheuvelenloop + Abdelkader Benali  Voor de dertigste editie van de Zevenheuvelenloop nodigden we de schrijver en tv-presentator Abdelkader Benali uit. Het resultaat: een verhalenbundel met zeven portretten van mensen van verschillende origine en maatschappelijke achtergrond, die een gezamenlijke passie voor het hardlopen delen.

Zevenheuvelenloop + Abdelkader Benali

Voor de dertigste editie van de Zevenheuvelenloop nodigden we de schrijver en tv-presentator Abdelkader Benali uit. Het resultaat: een verhalenbundel met zeven portretten van mensen van verschillende origine en maatschappelijke achtergrond, die een gezamenlijke passie voor het hardlopen delen.

Entrenous: Dennis Gaens -Toni van Tiel - Gerard Koek - Karin van Pinxteren  Een artistieke blind date tussen 4 kunstenaars dus. Dennis Gaens, stadsdichter en Gerard Koek, maker van het kunstwerk ‘To B’ op de Castellatoren in de wijk Bottendaal. Dennis Gaens nodigde als gast de kunstenaar Toni van Tiel uit. Gerard Koek koos voor Karin van Pinxteren.

Entrenous: Dennis Gaens -Toni van Tiel - Gerard Koek - Karin van Pinxteren

Een artistieke blind date tussen 4 kunstenaars dus. Dennis Gaens, stadsdichter en Gerard Koek, maker van het kunstwerk ‘To B’ op de Castellatoren in de wijk Bottendaal. Dennis Gaens nodigde als gast de kunstenaar Toni van Tiel uit. Gerard Koek koos voor Karin van Pinxteren.

NOP + Pink Pony Express  Het Nijmeegs Ontwerp Platform koos als special guest het vierkoppige ontwerperscollectief Pink Pony Express. Onder de noemer ‘Pink Pony Express’ opereert het viertal als beeldende journalisten. Vooral het Romeins verleden en de bewogen jaren ’70-80 van de vorige eeuw, trok in Nijmegen hun aandacht.

NOP + Pink Pony Express

Het Nijmeegs Ontwerp Platform koos als special guest het vierkoppige ontwerperscollectief Pink Pony Express. Onder de noemer ‘Pink Pony Express’ opereert het viertal als beeldende journalisten. Vooral het Romeins verleden en de bewogen jaren ’70-80 van de vorige eeuw, trok in Nijmegen hun aandacht.

Music Meeting - Kokayi  De ‘artist in residence’ van Internationaal Muziekfestival Music Meeting is Kokayi, alias Carl Walker, een singer/songwriter, mc, producer én docent uit Washington DC.

Music Meeting - Kokayi

De ‘artist in residence’ van Internationaal Muziekfestival Music Meeting is Kokayi, alias Carl Walker, een singer/songwriter, mc, producer én docent uit Washington DC.

Theatraal am Waal 2013  Op uitnodiging van Theatraal Am Waal brachten Milan Boele van Hensbroek en Sander Janssens de theatermonoloog ‘Over het doppen van BONEN’.

Theatraal am Waal 2013

Op uitnodiging van Theatraal Am Waal brachten Milan Boele van Hensbroek en Sander Janssens de theatermonoloog ‘Over het doppen van BONEN’.

Kwatta - Hoorspel 5 eeuwen Besiendershuis  Het Nijmeegse jeugdtheatergezelschap Kwatta nodigde 5 gerenommeerde schrijvers uit. Om de beurt schreven ze vanuit verschillende perspectieven aan een bijzonder verhaal dat zich afspeelt in het Besiendershuis.

Kwatta - Hoorspel 5 eeuwen Besiendershuis

Het Nijmeegse jeugdtheatergezelschap Kwatta nodigde 5 gerenommeerde schrijvers uit. Om de beurt schreven ze vanuit verschillende perspectieven aan een bijzonder verhaal dat zich afspeelt in het Besiendershuis.

Artez + Extrapool + To be present  TO BE PRESENT is een internationaal platform voor pure vormen van performance kunst uit Amsterdam. Zij organiseerdenin het Besiendershuis een workshop voor en met studenten van ArtEZ Fine Art uit Arnhem en met kunstenaars van het Nijmeegse kunstenaarsinitiatief Extrapool.

Artez + Extrapool + To be present

TO BE PRESENT is een internationaal platform voor pure vormen van performance kunst uit Amsterdam. Zij organiseerdenin het Besiendershuis een workshop voor en met studenten van ArtEZ Fine Art uit Arnhem en met kunstenaars van het Nijmeegse kunstenaarsinitiatief Extrapool.


2012

Dziga + Ben van Lieshout  Dziga, werkplaats voor filmmakers en videokunstenaars, nodigde filmmaker Ben van Lieshout uit. Met de steun van Stichting Stedenband Nijmegen-Pskov volgde een bezoek aan de Nijmeegse zusterstad. Tijdens zijn residentie werden de parallellen tussen Nijmegen en haar Russische zusterstad op een filmische wijze onderzocht.

Dziga + Ben van Lieshout

Dziga, werkplaats voor filmmakers en videokunstenaars, nodigde filmmaker Ben van Lieshout uit. Met de steun van Stichting Stedenband Nijmegen-Pskov volgde een bezoek aan de Nijmeegse zusterstad. Tijdens zijn residentie werden de parallellen tussen Nijmegen en haar Russische zusterstad op een filmische wijze onderzocht.

Natuurmuseum + Mathijs Schouten  Het Natuurmuseum greep de gelegenheid aan om zich te buigen over het thema ‘wildernis’ in de stad. Hun gast was hoogleraar en natuurfilosoof prof. dr. Matthijs Schouten, deskundig op het gebied van ecologie en natuurherstel en specialist op het gebied van natuurbeleving en natuurbeelden bij verschillende culturen en in verschillende tijden.

Natuurmuseum + Mathijs Schouten

Het Natuurmuseum greep de gelegenheid aan om zich te buigen over het thema ‘wildernis’ in de stad. Hun gast was hoogleraar en natuurfilosoof prof. dr. Matthijs Schouten, deskundig op het gebied van ecologie en natuurherstel en specialist op het gebied van natuurbeleving en natuurbeelden bij verschillende culturen en in verschillende tijden.

RAN + Leerstoel Nijmeegse Gescheedenis + Annegriet Wiersma + Stef Scagliola  Regionaal Archief Nijmegen werkte voor hun AIR-project samen met Prof. Dr. Dolly Verhoeven, bijzonder hoogleraar geschiedenis van Nijmegen. Samen bogen zij zich over het onderwerp: Oral history voor Nijmegen.

RAN + Leerstoel Nijmeegse Gescheedenis + Annegriet Wiersma + Stef Scagliola

Regionaal Archief Nijmegen werkte voor hun AIR-project samen met Prof. Dr. Dolly Verhoeven, bijzonder hoogleraar geschiedenis van Nijmegen. Samen bogen zij zich over het onderwerp: Oral history voor Nijmegen.

Kunstnacht 12 - Kevin Toma + Greetje Aerts  Tijdens de kunstnacht presenteren componist Kevin Toma en kunstenaar Greetje Aerts hun audiovisuele ‘stadssymphonie’ voor Nijmegen.

Kunstnacht 12 - Kevin Toma + Greetje Aerts

Tijdens de kunstnacht presenteren componist Kevin Toma en kunstenaar Greetje Aerts hun audiovisuele ‘stadssymphonie’ voor Nijmegen.

Miniconcerten tijdens Vierdaagse  Intieme concerten/interviews in het Besiendershuis tijden de Vierdaagsefeesten, in samenwerking met de Gelderlander.

Miniconcerten tijdens Vierdaagse

Intieme concerten/interviews in het Besiendershuis tijden de Vierdaagsefeesten, in samenwerking met de Gelderlander.


Mirjam Kuitenbrouwer - Crisscrossing  e in Nijmegen geboren kunstenaar Mirjam Kuitenbrouwer werd uitgenodigd voor een eindejaarsinvulling d.m.v. een te projecteren videowerk. In haar project voor het Besiendershuis transformeerde zij de glas-in-loodramen tot een schaakbord van open- en dichtgaande luiken, waarin tientallen lenzen vervat zijn

Mirjam Kuitenbrouwer - Crisscrossing

e in Nijmegen geboren kunstenaar Mirjam Kuitenbrouwer werd uitgenodigd voor een eindejaarsinvulling d.m.v. een te projecteren videowerk. In haar project voor het Besiendershuis transformeerde zij de glas-in-loodramen tot een schaakbord van open- en dichtgaande luiken, waarin tientallen lenzen vervat zijn

Suzan Drummen  Museum het Valkhof werd door AIR Besiendershuis ondersteund bij de realisatie van de bijzondere tentoonstelling ‘Beyond Beauty’ door kunstenaar Suzan Drummen.

Suzan Drummen

Museum het Valkhof werd door AIR Besiendershuis ondersteund bij de realisatie van de bijzondere tentoonstelling ‘Beyond Beauty’ door kunstenaar Suzan Drummen.

Doornroosje + Collectief Deruyter  Poppodium Doornroosje, de ‘Nachttempel van Nederland’, had Het Collectief Deruyter te gast in het Besiendershuis. Het duo stelde zich als doel Nijmegen een beetje exotischer te maken. Het thema was dan ook “Belgisch, exotisch”, weergegeven in zeven missies!

Doornroosje + Collectief Deruyter

Poppodium Doornroosje, de ‘Nachttempel van Nederland’, had Het Collectief Deruyter te gast in het Besiendershuis. Het duo stelde zich als doel Nijmegen een beetje exotischer te maken. Het thema was dan ook “Belgisch, exotisch”, weergegeven in zeven missies!

ACN + Ney Poulissen + Atelier Veldwerk  Het Architectuur Centrum Nijmegen (ACN) koos bureau Ney en Poulissen, ontwerpers van ‘De Oversteek’, de ‘Promenadebrug’ en de fietsbrug bij station Lent. Op hun beurt vroegen zij Atelier Veldwerk om mee invulling te geven aan het onderzoeksprogramma voor integraal ontwerpen in Nijmegen.

ACN + Ney Poulissen + Atelier Veldwerk

Het Architectuur Centrum Nijmegen (ACN) koos bureau Ney en Poulissen, ontwerpers van ‘De Oversteek’, de ‘Promenadebrug’ en de fietsbrug bij station Lent. Op hun beurt vroegen zij Atelier Veldwerk om mee invulling te geven aan het onderzoeksprogramma voor integraal ontwerpen in Nijmegen.


2010-2011

Wintertuin + Geert Vlok Nel  Literair productiehuis Wintertuin bracht de Zuid-Afrikaanse dichter en zanger Gert Vlok Nel naar Nijmegen.

Wintertuin + Geert Vlok Nel

Literair productiehuis Wintertuin bracht de Zuid-Afrikaanse dichter en zanger Gert Vlok Nel naar Nijmegen.

Maries Hendriks - Meanwhile Moments  Mariës Hendriks maakt grafiek en filmwerk met een mysterieuze toonaard. Het filmische kunstwerk dat van binnen naar buiten op de grote glas-in-loodramen van het Besiendershuis geprojecteerd werd, toont een panoramisch beeld; een rit langs een oneindig lange kaarsrechte weg door het bos.

Maries Hendriks - Meanwhile Moments

Mariës Hendriks maakt grafiek en filmwerk met een mysterieuze toonaard. Het filmische kunstwerk dat van binnen naar buiten op de grote glas-in-loodramen van het Besiendershuis geprojecteerd werd, toont een panoramisch beeld; een rit langs een oneindig lange kaarsrechte weg door het bos.

Florentijn Hofman - Uitkijkkonijn  Florentijn Hofman realiseert kunstwerken in binnen en buitenland. Zijn beroemde ‘Rubber Duck’, een gigantische badeend, reist de hele wereld rond. Het tijdelijke kunstwerk ‘Uitkijkkonijn’, dat in opdracht van de gemeente Nijmegen specifiek voor het Valkhofpark werd ontworpen, is samen met Nijmeegse vrijwilligers opgebouwd.

Florentijn Hofman - Uitkijkkonijn

Florentijn Hofman realiseert kunstwerken in binnen en buitenland. Zijn beroemde ‘Rubber Duck’, een gigantische badeend, reist de hele wereld rond. Het tijdelijke kunstwerk ‘Uitkijkkonijn’, dat in opdracht van de gemeente Nijmegen specifiek voor het Valkhofpark werd ontworpen, is samen met Nijmeegse vrijwilligers opgebouwd.

Galerie Marzee _ Trinidad Contreras + Montse Hernandez I Sala  Galerie Marzee, internationaal bekend binnen de wereld van het hedendaags sieraad, leverde als gast de jonge getalenteerde Spaanse ontwerpster Trinidad Contreras. Tijdens haar residentie werkte zij samen met de in Nijmegen gevestigde grafisch ontwerpster Montse Hernández i Sala.

Galerie Marzee _ Trinidad Contreras + Montse Hernandez I Sala

Galerie Marzee, internationaal bekend binnen de wereld van het hedendaags sieraad, leverde als gast de jonge getalenteerde Spaanse ontwerpster Trinidad Contreras. Tijdens haar residentie werkte zij samen met de in Nijmegen gevestigde grafisch ontwerpster Montse Hernández i Sala.

Kunstcommissie Radboud UMC - RU + Edith Dekyndt  De commissie Beeldende Kunst van de Radboud Universiteit & UMC St Radboud nodigde de Belgische kunstenares Edith Dekyndt uit vanwege de relatie die zij in haar werk legt tussen kunst en wetenschappelijk onderzoek.

Kunstcommissie Radboud UMC - RU + Edith Dekyndt

De commissie Beeldende Kunst van de Radboud Universiteit & UMC St Radboud nodigde de Belgische kunstenares Edith Dekyndt uit vanwege de relatie die zij in haar werk legt tussen kunst en wetenschappelijk onderzoek.

Gemeente Nijmegen + Thomas Verbogt  Verbogt schrijft romans, verhalen en toneelstukken, is columnist bij De Gelderlander en ook regelmatig bij de VPRO-radio te horen. In zijn oeuvre, spelen herinneringen en kleine alledaagse ergernissen een belangrijke rol. Zijn residentie in het Besiendershuis stond in teken van het schrijven van het boek ‘Herfst in het Oosten’.

Gemeente Nijmegen + Thomas Verbogt

Verbogt schrijft romans, verhalen en toneelstukken, is columnist bij De Gelderlander en ook regelmatig bij de VPRO-radio te horen. In zijn oeuvre, spelen herinneringen en kleine alledaagse ergernissen een belangrijke rol. Zijn residentie in het Besiendershuis stond in teken van het schrijven van het boek ‘Herfst in het Oosten’.

De Affaire - Olafur Arnalds  Festival de Affaire is de plek om kennis te maken met nieuwe muziek. Die kennismaking werd in juli 2011 met een reeks concerten van de jonge IJslandse componist Ólafur Arnalds aangevuld. In het Besiendershuis gaf Arnalds een serie bijzondere voorstellingen waarbij hij samen met het publiek werkte aan nieuwe composities.

De Affaire - Olafur Arnalds

Festival de Affaire is de plek om kennis te maken met nieuwe muziek. Die kennismaking werd in juli 2011 met een reeks concerten van de jonge IJslandse componist Ólafur Arnalds aangevuld. In het Besiendershuis gaf Arnalds een serie bijzondere voorstellingen waarbij hij samen met het publiek werkte aan nieuwe composities.

Kuntnacht 2011 - Martijn Schinkel + Thomas Verbogt  Het boek ‘Herfst in het oosten’ dat Thomas Verbogt n.a.v. de residentie in 2009 schreef, werdop 24 september gepresenteerd. In opdracht van Dziga en het AIR Besiendershuis maakte Martijn Schinkel het videowerk ‘Mijn Ziel’ bij het pas verschenen boek.

Kuntnacht 2011 - Martijn Schinkel + Thomas Verbogt

Het boek ‘Herfst in het oosten’ dat Thomas Verbogt n.a.v. de residentie in 2009 schreef, werdop 24 september gepresenteerd. In opdracht van Dziga en het AIR Besiendershuis maakte Martijn Schinkel het videowerk ‘Mijn Ziel’ bij het pas verschenen boek.