Verhalenbank

De familie Pijbes aan het woord...

De familie Pijbes aan het woord...

We zijn opzoek naar inwoners van Nijmegen die hun herinneringen aan de Benedenstad en de rivier de Waal voor de microfoon willen vertellen. Als de deuren van het huis open staan, komen er regelmatig mensen binnen met bijzondere herinneringen aan de kleurrijke Benedenstad. De Verhalenbank is opgezet om een oor te zijn voor deze herinneringen, maar tegelijkertijd vormen de verhalen een motor en inspiratiebron voor betekenisgeving van het Besiendershuis op deze plek in de benedenstad.

Oral history als een eigentijdse manier om historisch wetenschappelijk onderzoek te doen. Met behulp van de Provincie Gelderland hebben we een verhalentafel ontworpen met daarin iPads waarop bezoekers de reeds verzamelde content kunnen beluisteren. 

Op dit moment hebben we al een aantal prachtige verhalen verzameld. Ze zijn via onze website (besiendershuis.com/verhalenbank) te beluisteren. Alle verhalen worden overgedragen aan het Regionaal Archief Nijmegen. De komende jaren groeit de Verhalenbank langzaam maar zeker door.

 

Samenwerkingspartners:

Omnisign Elst 

Inwoners Nijmegen

Prof. Dr. Dolly Verhoeven

Geschiedeniscafé

Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Regionaal Archief Nijmegen

Subsidie:

Provincie Gelderland, Waalweelde

Gemeente Nijmegen, Cultuurhistorie