SPOEKIE

SPOEKIE is een voorstelling die een aangrijpende episode uit de Nijmeegse geschiedenis verbeeldt en die ons meesleept in de duistere ziel van het magische en spookachtige Besiendershuis. Historische feiten, verbonden met de locatie, komen tot leven in een mix van multimedia en theater. Je wordt meegezogen in het verleden op een manier die je verbeelding te boven gaat. 

De première van SPOEKIE vond plaats tijdens de Kunstnacht op 24 september jl.. Tijdens de herfstvakantie werden nog eens zes speelavonden gevuld. Het gehele programma was uitverkocht.

Nijmegen Cultuurstad schreef lovend naar aanleiding van de première tijdens de Nijmeegse Kunstnacht op 24 september:

...’het oude Besienderhuis aan de Waalkade. Daar slaan verschillende partijen (Besiendershuis, Angela Verkuijlen, Eva Timmermans, Great Things enTOUtoDO) de handen in elkaar om een nieuwe invalshoek op het ongeveer vijfhonderd jaar oude rijksmonument te bieden. Vanavond krijgt de Kunstnachtbezoeker hier de kans om een heuse historische spooktocht genaamd Spoekie te volgen, waarbij geschiedenisfeiten hand in hand gaan met spookmythen. Van de eerste stap die je achter het hek zet tot de laatste traptrede op weg naar buiten zit deze beleving bijzonder professioneel en adrenaline-opwekkend, haast naar Eftelingstandaarden, in elkaar. Veel mogen we niet verklappen - als we te veel details gaan verhullen van wat we daarbinnen hebben gezien, worden we gewroken door ‘het huis en haar bewoners’. Een bijzonder knap staaltje suspense en horror, daar in dat kleine huis. Dat is nog eens kunst beleven.’. 

We bijzonder zijn trots op de samenwerking met Stichting Nachtburgemeester, theatermaker Eva Timmermans, Joep Grootings van Great Things en Whizzkid Leo Willems van TOURtoDO én dat we een productie hebben kunnen maken die voorstelling voor voorstelling uitverkocht was. De toewijding van alle acteurs en vrijwilligers in dit project willen we ook niet onbenoemd laten. Dank daarvoor.

 

WAT: 

7 avonden voorstellingen.

Première Kunstnacht.

Andere Speeldata: 20-21-22-24-25-26 oktober, tussen 20:00 uur en middernacht.

Duur +/- 20 minuten, Entree 8 euro.

Samenwerkingspartners:

The plees to be

Angela Verkuijlen

Eva Timmermans, theatermaker

Leo Willems, TOURtoDO

Joep Grootings, Great Things

Stichting Nachtburgemeester Nijmegen

Nijmeegse Kunstnacht 2016

Subsidie:

Prins Bernhard Cultuurfonds

Particuliere initiatieven gemeente Nijmegen