Stichting Nijmeegse Orgelkring + Oddstreamfestival +  Italiaans videocollectief GloWarp.

Het König-orgel behoort tot de grootste en belangrijkste kerkorgels van Nederland. De Nijmeegse Orgelkring, opgericht om de orgelcultuur te bevorderen, organiseert jaarlijks zomerconcerten waarbij het König-orgel een centrale plaats in neemt. Zij wilden zich graag door het Besiendershuis laten koppelen aan Oddstream-producties. Oddstream biedt elk jaar een uniek festival, een beleving van kunst, design en technologie. Zij vonden op hun beurt GloWarp bereid om naar Nijmegen af te reizen. GloWarp is een Italiaanse studio voor multimediacommunicatie gevestigd in Puglia. Ze maakten onder andere virtuele scenografieën voor theatergezelschappen en zijn voorlopers in toepassingen van digitale projectietechnologieën in de kunst. De afgelopen zomer maakten ze een fantastische projectie op de Barbarossa-ruïne in opdracht van het Oddstream-festival 2013.

Vanuit deze driehoeksrelatie is een bijzonder gezamenlijk visueel en muzikaal kunstproject ontstaan, waarbij oud en nieuw, analoog en digitaal elkaar ontmoeten tegen het decor van een architectonisch en historisch brandpunt in de stad, de oude Sint Stevenskerk. De eindpresentatie kreeg vorm in een bruisend en ongebruikelijk orgel/videomappingconcert voor een uit alle generaties bestaand publiek.

 

WAT:

-Glowarp orgel/videomappingconcert in St.Stevenskerk op 9 september, door Donato Maniello en Luigi Console, organisten Jetty Podt en Berry van Berkum.

-Preview in Besiendershuis

-Workshop videomapping tijdens Oddstreamfestival