OCCULT


zien affiche.jpg


Het spookt in het Besiendershuis, wordt dikwijls gezegd.

Maar is het ooit onderzocht?

Theatercollectief Een Schone Dood en het Besiendershuis nodigen je uit voor een seance, waarin het medium Jane McFinney haar -tot dusver- onverklaarbare talenten toont. Een arts en een psychiater proberen via deze helderziende contact te leggen met de overleden vader van een van hun patiënten. Gefluisterd wordt dat deze nuchtere wetenschappers het medium slechts willen ontmaskeren... Bereid je voor op een bizarre plotwending!

Anno 2019 trillen de pijlers van de moderne beschaving op hun grondvesten. Het vertrouwen in de wetenschap, de politiek, de journalistiek en de rechtspraak wankelt. Preekt niet iedereen voor eigen parochie? Voor de een is de klimaatverandering een grote leugen, voor de ander het einde van de wereld. Voor de een is vaccineren van kinderen een misdaad, voor de ander het voorkomen van een epidemie. Wie kunnen we nog vertrouwen in een wereld vol alternatieve feiten? Wie willen we nog vertrouwen?

Het verzet tegen een kille feitenwereld is niet nieuw. Midden 19de eeuw leefde de gedachte dat God dood was en er niets tussen hemel en aarde bewoog, maar voor veel dichters, denkers en doctoren was dit onaanvaardbaar.

De prangende behoefte aan een geesteswereld achter onze zichtbare, materiële wereld, kreeg gestalte in een wetenschappelijke belangstelling voor het onderbewuste. Een dimensie waarin dromen geen bedrog meer zijn.

'Wij mensen zijn een gelovige diersoort', Vincent Icke, sterrenkundige


OCCULT is te zien op 19, 20, 27, 28 september, 5, 17, 18, 19 oktober 2019

locatie: Besiendershuis, Steenstraat 26-28, 6511 TV Nijmegen

script: Erik Karel de Vries

regie: Rob Beumer

productie & vormgeving: Mijntje van den Berk

promotie & communicatie: José van de Coolwijk


Tickets bestel je Hier: https://munsuko.avayo.nl/transactions/new/75477