DE NACHT VAN DE ZACHTE LANDING

Maan-mania in het Besiendershuis!

********** COUNT DOWN to 20-07-2019! **********

Trailer De nacht van de zachte landing. 20 juli 2019, Besiendershuis Nijmegen

Maan-mania in Besiendershuis Nijmegen!

→ ode aan de eerste missie naar de maan in 1969

In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 juli is het precies vijftig jaar geleden dat Neil Armstrong als eerste mens voet zette op de maan. Tijd voor een feestje!

Kunst, wetenschap, media en nieuwsgierigheid vinden elkaar op zaterdagavond 20 juli tijdens een feestelijke avond in het Besiendershuis naar aanleiding van 50 jaar maanlanding.

Apollo 11 en Neil Armstrong, Buzz Aldrin, Michael Collins, maar ook minder bekende astronauten komen voor het voetlicht tijdens een gevarieerd en losjes opgezet programma. Een ode aan de eerste maanlanding. Met: o.a. een korte lezing door Peter Batenburg van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart, een lezing over de onuitwisbare rol van de MAAN in de filmgeschiedenis door Constant Hoogenbosch, live muzikale intermezzi en soundscapes door Peter Hendriks en Ruben Trimbach, info en video's over kunstprojecten met betrekking tot de maan, een mini-expo rondom de maanlanding en de media, en verschillende schrijvers, kunstenaars, dichters en denkers geven acte de présence, onder wie Jan-Wieger van den Berg, Frank Antonie van Alphen en Ilona Verhoeven.

Natuurlijk is het ook de gelegenheid om lekker bij te praten: waar was jij tijdens de maanmissie van '69? Vroeg opgestaan, uit bed gehaald of was je nog niet geboren? Hoe dan ook, kom naar De nacht van de zachte landing en vier 50 jaar maanlanding met ons mee. De Besiendersbar is open!

* op het menu: superlekkere halve-maan-tosti's :-)


Nou, we gaan nu Maanbier bestellen, dus dit was het even voor dit moment - hou de site en de socials in de gaten voor het laatste nieuws → like/love this event en/of zeg dat je gaat etc.

so we can keep you posted about time and nice details! ;-)


Good luck, and godspeed,

tot ziens in het Besiendershuis op zaterdag 20 juli tijdens de NACHT VAN DE ZACHTE LANDING

Besiendershuis, Steenstraat 26-28, Nijmegen

Ready for take off!

----------------------------------------------------

Moon mania @ Besiendershuis Nijmegen!

Time to party: saturday 20. july we celebrate 50 years on the moon! May the force be with you: celebrate this moment... take your rocket and travel to the Besiendershuis, Steenstraat 26 Nijmegen.

→ 19.30 doors open for food and drinks

→ from 20.30: talks, live music and film

So, the eagle has landed: see ya soon !

→ rsvp / questions: reserveringbesiendershuis@gmail.com