Concert OpMaat: Yuqi Han

Yuqi_Han_vleugel.png

CONCERTEN OPMAAT

De Waalboog, Besiendershuis,VasimZO en de Goede Herder presenteren:

pianoconcert door Yuqi Han
op zondag 29 september 2019.

De Waalboog, Besiendershuis en VasimZO hebben de handen ineengeslagen en organiseren in 2019 een serie concerten met weinig omgevingsprikkels onder de naam Concerten OpMaat.

Concerten op maat zijn toegankelijke en publieksvriendelijke concerten voor iedereen, voor jong en oud, en voor jongeren en ouderen, die minder mobiel en/of geïsoleerd zijn door fysieke en/of mentale beperkingen. Wij organiseren deze concerten vanuit de gedachte dat muziek van betekenis is voor iedereen, en dat daarbij niemand is buitengesloten. Met of zonder beperkingen, met of zonder een gevulde beurs: echt voor alle Nijmegenaren.

De toegangsprijs kan laag worden gehouden doordat de organisatoren er veel vrijwillig werk insteken en er kostendekkend wordt gewerkt. Zowel de Goede Herder als de artiest werken voor een lage gage, omdat ze de doelstelling van het concert zo sympathiek vinden.

Deze concerten hebben een gevarieerd aanbod van  singer-songwriters, pop, klassiek en wereldmuziek en hebben één ding gemeen: de kwaliteit is hoog! 

Bij concerten op maat zijn er minder omgevingsprikkels, zoals 

- minder versterkt, zachter geluid 

- rustig licht, geen licht effecten 

- voldoende zitplekken en zo mogelijk een rustplek

- kortere duur van het concert met een pauze 

- in de middag


Het concert van 29 september is bedoeld voor liefhebbers van hedendaagse lichte klassieke muziek, zoals Arvo Pärt; maar ook komen de klassiekers van o.a. Mozart en Chopin voorbij. De 24-jarige Yuqi Han zal speciaal voor deze middag een fijn programma samenstellen. Yugi Han is afkomstig uit China en zat al op 3-jarige leeftijd achter de piano. In de 8 jaar die ze nu in Nederland woont, studeerde ze aan de conservatoria van Arnhem en Utrecht, waar ze in 2018 cum laude afstudeerde. Haar uitzonderlijke talent werd door de jury als ‘verpletterend’ omschreven. Haar mentale en fysieke performance is zeer krachtig voor iemand van haar leeftijd en is zeer bijzonder om naar te luisteren.


Locatie: 

Goede Herderkerk Neerbosch-Oost,
Fanfarestraat 57, 6544 NS Nijmegen
(gratis parkeren)

Tijd:

15.00-16.30 uur (zaal open 14.30 uur)

Kosten:

De prijs per ticket bedraagt € 6,24 (incl. reserveringskosten). Ze zijn verkrijgbaar via https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/pianoconcert-door-yuqi-han, of direct aan de zaal voor
€ 7,00 per ticket.

Informatie:

Besiendershuis: 

Corrie Kuijs 06-12215505

Waalboog: 

Christine Willems 06-42480752

Over de partners:

De Goede Herderkerk is een katholieke geloofsgemeenschap in de Wijk Neerbosch-Oost. De Goede Herderkerk is een locatie die veilig en goed bereikbaar is, ook voor rolstoel-en scootmobielgebruikers. 

De Waalboog is gespecialiseerd in zorg en een UIT-programma voor mensen met complexe zorgvragen of gedragsproblemen

Vasimzo- corebusiness is de programmering van concerten in dé culturele hotspot van Nijmegen, Cultuurspinnerij De Vasim.