Ça Suffit!

elitair, onsmakelijk en voor slechts weinigen toegankelijk

Besiendershuis Nijmegen en theatercollectief Een Schone Dood presenteren:

Rob Beumer en Erik Karel de Vries werken al meer dan tien jaar samen als theatermakers.
Een periode waarin ze zelf als acteur weinig op de planken stonden. Tijd voor een kleine voorstelling om de schade in te halen.

Het veelgeprezen Oranje tegen de Zonnekoning van Luc Panhuyzen bood alle ingrediënten voor twee ernstig botsende personages: Willem III en Louis XIV.

Ça Suffit! is een ode aan de verbeelding. Het laat zien dat politiek niet zonder privé kan, vrede niet zonder oorlog en de werkelijkheid niet zonder theater.

tekst: Erik Karel de Vries
spel & regie: Rob Beumer en Erik Karel de Vries
24 januari t/m 2 februari in Besiendershuis Nijmegen*
aanvang 20.30 uur, duur ca. 60 minuten, kaarten € 11,00
30 plaatsen per voorstelling


Met de Vrede van Nijmegen (1678) komt er een eind aan de Hollandse oorlog. Dit betekent niet dat er ook een einde komt aan de strijd tussen stadhouder Willem III (Nederland) en Lodewijk XIV (Frankrijk). Hun legers treffen elkaar regelmatig langs de grenzen van het huidige Vlaanderen. Nu, vermoeid na dertig jaar oorlog voeren, is het genoeg geweest. Het geld is op en het volk heeft honger. Met frisse tegenzin kiezen de twee kemphanen opnieuw Nijmegen als plek voor hun vredesonderhandelingen. Ditmaal in het diepste geheim. De mannen zoeken wanhopig naar overeenkomsten om het ijs te breken, maar tevergeefs. De gunfactor ontbreekt.

De makers zijn veel dank verschuldigd aan: Elin Meijnen (eindregie), Mijntje van den Berk (danscoach), Mark van de Veerdonk, Hannus Taken en Pat Kockelkorn

*daarna in huiskamers door het hele land