Buddy Wakefield

Buddy Wakefield, Amy Leon en Bastaard Platen, live in Nicolaaskapel, 5 septembver 2016.

Buddy Wakefield, Amy Leon en Bastaard Platen, live in Nicolaaskapel, 5 septembver 2016.

 

Buddy Wakefield, ‘spoken word legende’, werd reeds drie keer wereldkampioen Poetry Slam. Spoken word betekent in de letterlijke vertaling, gesproken woord en is een mix van rap, literatuur, cabaret en popmuziek.

Hij verbleef in augustus en september in het Besiendershuis om masterclasses te geven en een serie videoclips op te nemen samen met Nijmeegse filmmakers en met twintig 2e jaars studenten ‘camera en video-editing’ van het Rijn-IJsselcollege in Arnhem.

Op maandag 5 september organiseerde Wakefield, geheel uit het niets, een pop-up concert in de Sint Nicolaaskapel met de Amerikaanse zangeres Amy León, en Bastaard Platen (Mathijs Leeuwis & Jeroen Kant). Anderhalf uur betoverende Spoken word, geheel geïmproviseerd begeleid door de gastmuzikanten. Het concert werd vastgelegd door Niek en Nena van NN-film uit Nijmegen. Op 10 september trad Wakefield op in ‘Mensen zeggen dingen’ in bibliotheek de Mariënburg.

Begin oktober vertrok hij weer naar zijn woonplaats Los Angeles. Intussen werkten de studenten van Rijn-IJssel stug door aan de realisatie van de videoclips. Zeven clips werden gerealiseerd. Jonge makers, geïnspireerd door een bijzondere Amerikaanse Spoken word kunstenaar. Een van de clips circuleert inmiddels op de site en de mediaplatforms van Wakefield. De rest volgt spoedig. Op naar Netflix!

WAT:

Masterclasses aan ROC Rijn-IJssel - camera en video-editing, Arnhem

Productie 7 videoclips studenten Rijn-IJssel

Productie video NN film, Nijmegen

Pop-up concert, Sint Nicolaaskapel met gastmuzikanten

Optreden bibliotheek de Mariënburg

Samenwerkingspartners:

ROC Rijn-IJsel Arnhem
Dennis Gaens
Wintertuin
Dziga